Architect

De architect aan het woord

De Comeniuslaan ligt in een prachtige omgeving, op de overgang tussen Naarden en Bussum. In de buurt staan veel sculpturale villa’s, waarin veelal meerdere woningen zijn gevat onder één kap. De gebouwen kenmerken zich door grote, expressieve kappen, een rijke baksteenarchitectuur, een krachtig lijnenspel in de gevels en bijzondere schoorstenen of erkers. Een bron van inspiratie.   De nieuwe woningen sluiten op een eigentijdse manier aan op de karakteristieke architectuur in de omgeving. Aan de Comeniuslaan gaat het ontwerp de dialoog aan met de omliggende bebouwing. De langskap sluit aan op de naastgelegen villa’s en maakt de straatwand af. De schoorsteen, gevelpenanten, erkers en bovenliggende balkons geven het gebouw een riante uitstraling. De steile kap heeft verschillende goothoogtes. Dit resulteert in een asymmetrische sculptuur waarbinnen meerdere woningen zijn gevat. Op de hoek geeft de markante kopgevel het gebouw een gezicht aan de Comeniuslaan. Tevens markeert de dwarskap de doorgang naar het achtergelegen woonhof. In het autoluwe hof gaat dezelfde thematiek verder. Drie villa’s omarmen met hun vorm en kappen de centrale binnentuin. De gevels zijn uitgevoerd in een sprekende, rode baksteen. Details zoals penanten, geïntegreerde bloembakken en reliëf-metselwerk geven de woningen een luxe en tijdloze uitstraling. Zo zijn ze een aanwinst voor de buurt met respect voor de omgeving.